GORAN KOJIĆ

Profesionalno trenersko znanje sam stekao pohađanjem brojnih studija, škola i seminara, ali pre svega u kliringu Čarlsa Bernera, porodičnom rasporedu (poretku ljubavi) Berta Helingera, ekologiji organizma (detoksikaciji) Staniše Stojiljkovića…

Kada je neko 30 godina u oblasti alternative, ili još preciznije holističkog pristupa životu i zdravlju, onda to znači da je u pitanju pravi izbor profesije, ali i načina života. Od prvobitnog istraživanja i učenja o alternativama klasičnom načinu života, do današnjeg vremena, kada živim u skladu sa principima holizma, tj. Jedinstva, i kada sam zdravlje uzeo u svoje ruke, između je stalo mnoštvo kvalitetnih promena, korak po korak, koje su bile i ostale rezultat potrebe za stalnim ličnim razvojem.

Sve je počelo od prvog profesionalnog novinarskog angažmana, u mesečniku “Tajne”, časopisu za granična područja života. Tu su mi se otvorili vidici u ogromnom prostranstvu (medicinske) alternative.

A to je iniciralo ne samo dalje istraživanje u ovoj oblasti, kroz osnivanje i uređivanje časopisa „Tajne vašeg zdravlja“, „Zdrav život“ i „Živeti zdravije“, nego i stalno unapređivanje sopstvenih regulativnih principa življenja, življenja u Ljubavi i razumevanju, u misiji da koliko mogu pomažem i drugima, svima koji su spremni da se menjaju na bolje.

Pa sam bio pokretač i organizator brojnih inicijativa i manifestacija u oblasti holističkog pristupa zdravlju: Da zaštitimo našu decu, Pokreta za zdraviju Srbiju, Festivala zdravog života, Festivala radosti…

Brojne edukacije koje sam pohađao u periodu od 2004. do 2015.g. davale su mi mnogo više od običnog knjiškog tj. teorijskog znanja. Njega sam sticao i bez tih edukacija. Pre bih rekao da su mi one davale sve više alata za rad na sopstvenom svesnom ličnom razvoju.

A onda su se, najpre spontano, javila iskustva sa efikasnom podrškom drugima iz mog okruženja, koji su me zapitkivali – a zašto ne krenem da se time bavim i profesionalno?

I podstakli da – dodatno učim.

Neko vreme, skoro četiri godine, uporedo sam se bavio i novinarskim poslom, ali i treniranjem drugih u svesnom ličnom razvoju. A tek pre nepune četiri godine odlučio sam da se posvetim samo pozivu trenera za svesni lični razvoj i detoks-trenera.

Živim i radim u Zemunu, kao trener (edukator) i voditelj radionica i ritrita, po Um:Pa:Srce metodi. A među radionicama posebno izdvajam trodnevnu detoks-ritrit školu “AvanTaraDaha”, koja je bazirana na principima holističke detoksikacije (fizičkog tela, uma i srca)

Email: goko@umpasrce.rs

ANA ČIZMIĆ

Rođena sam u Beogradu (1974), a zahvaljujući divnim životnim putevima školovala sam se i u Nemačkoj i Švedskoj.

Govorim engleski, nemački i švedski jezik. Po struci sam diplomirani pravnik, specijalista poslovne psihologije. Preko 15 godina radim na poslovima u oblasti ljudskih resursa (Human Resources) iz čega je proisteklo bogato radno iskustvo u radu sa ljudima.

Verovatno bi i moj život nastavio da izgleda slično, taksativno nabrojano, ali imala sam tu sreću da sam se našla na prekretnici svog života u pravom trenutku.

I umesto da nastavim nekim zamornim ritmom, desio mi se niz velikih iskušenja – porodičnih i zdravstvenih, te sam se našla na putu intenzivne samospoznaje.
Suočivši se sa najvećim zdravstvenim izazovom (rak dojke), rešila sam da stvari postavim drugačije u životu i da okrenem list. Promenila sam značajno način života, odredila druge, potpuno nove prioritete i ciljeve.

Počelo je odlascima na predavanja i seminare, koje sam birala intuitivno, za svoju dušu. Nijedan nije bio pogrešan, svi su mi dali poprilično.

Zahvaljujući upravo njima, shvatila sam da bih volela da i drugi čuju moje iskustvo, da onima koji to žele pomognem kada stignu do svoje prekretnice i da im osvetlim put kako bi uneli kvalitetne promene u svoje život.

U cilju ostvarenja ove svoje zamisli pohađala sam obuku i postala licencirani Heal Your Life (po metodi Lujze Hej) trener i lajf kouč i to je i danas baza mog rada s ljudima na ovom planu.

I dalje učim, i dalje unapređujem sebe i svoj rad sa drugima.

Tako sam u svoj život unela i puno promena u cilju usavršavanja kvaliteta svog zdravlja i započela sa proverenim praksama i tehnikama holističke detoksikacije, zahvaljujući čemu sam postala još zdravija, ali i – asistent na programu aktivnog odmora, odnosno male škole zdravlja i holističke detoksikacije pod nazivom AvanTaraDaha.

Email: anchi@umpasrce.rs