24 jun

O UZROKU RAKA PO NOBELOVCU DR OTOU VARBURGU

Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrih Varburg (1883-1970) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr Varburg otkrio je da je rak rezultat antifiziološkog načina života.

Antifiziološkim načinom ishrane (pretežno hranom koja je kisela) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu u kojoj ima malo kiseonika.

Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a nedostatak kiseonika u ćeliji stvara kiselu sredinu.

Dr Varburg je rekao: „Manjak kiseonika i kiselost su dve strane iste medalje: ako neko ima jedno, ima i drugo. Ako imate visoku kiselost, automatski će vam nedostajati kiseonika u organizmu; ako vam nedostaje kiseonika, imaćete kiseo organizam. Kisela sredina je sredina bez kiseonika. Ako oduzmete zdravoj ćeliji 35% njenog kiseonika, možete je pretvoriti u ćeliju raka za samo dva dana“, tvrdio je dr Varburg.

„Sve normalne ćelije imaju apsolutno potrebu za kiseonikom, ali tumorske ćelije mogu živeti bez njega. To je pravilo bez izuzetka“, govorio je ovaj poznati naučnik.

Tumorska tkiva su kisela, a zdrava su alkalna.

U svom delu “Metabolizam tumora”, dr Varburg pokazao je da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kiseonika).

Otkrio je da su tumorske ćelije anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu preživeti u prisustvu visokih koncentracija kiseonika.
„Tumorske ćelije mogu preživeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika.

Zato, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam koji naše ćelije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika. Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje. Tumorske ćelije žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom“, otkrio je dr Varburg.

Leave A Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *